Här fanns tidigare Makthavare. De finns nu på http://makthavare.se/

Almedalsveckan

Almedalsveckan, tidigare kallad Politikerveckan i Almedalen, genomförs årligen i Visby på Gotland, där företrädare för såväl de svenska politiska partierna som allehanda intresseorganisationer och företag samlas och diskuterar politik och samhällsfrågor. - Wikipedia

Ursprunget till Almedalsveckan är talet som Olof Palme höll under flera somrar, just i parken Almedalen i Visby. Denna tradition har i sig sitt ursprung i ett improviserat möte som den dåvarande utbildningsministern och partiledarpretendenten hade i parken den 25 juli 1968 tillsammans med Krister Wickman, även han påtänkt som partiledare. Det var då Palme höll första talet, från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen. Första gången som samtliga riksdagspartiledare fanns på plats var 1991.

Så här fungerar Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för alla som vill diskutera samhällsfrågor. Här finns även representanter från näringslivet och det blir en naturlig mötesplats för både politik, näringsliv och annat. Du kan till exempel få kontakt med de som erbjuder företagslån, läs mer, och de som söker chefsmaterial till sina företag.

Almedalen i sig är en park, som liogger mitt i Visby, nära havet. Almedalsveckan är den vecka i juli varje år som det pågår evenemangen runt om i stadskärnan. Det finns alltid ett officiellt program och alla evenemang är utan kostnad och öppna för alla. 

Vilka är på Almedalsveckan?

Vem som än vill vara med på Almedalsveckan får vara med. Sedan så deltar även en mängd politiker. Det är politiker på riksnivå och lokalt samt att även statliga myndigheter, företagstoppar, kommuner och landsting, ideella organisationer, miljöaktivister, ungdomsförbund, engagerade entreprenörer samt flera därtill är med på denna vecka. 

Veckan i sig skapas av partierna. Veckans längd speglar helt enkelt det antal partier som finns i riksdagen. Varje riksdagsparti har en dag var under Almedalsveckan. 

Den som tillhör en organisation, företag, förening eller bara är en engagerad medborgare får även den ha evenemang under Almedalsveckan.